ACHTER DE SCHERMEN

Hoe wij technologie gebruiken voor een professionele totaalbeleving

Het is voor ons essentiëel dat de teambuildings bij Citypolis professioneel verlopen.

Achter de schermen zorgen we er voor dat alles 100% veilig, aangenaam en correct verloopt en gebruiken we de nieuwste technologie voor een totaalbeleving tijdens het spel.

Net als jullie, vinden wij het niet meer dan normaal dat het spel voorzien is van airco, dat je in nood steeds zelf de ruimte onmiddellijk kan verlaten, dat deuren automatisch openen bij brandalarm of stroompanne, maar ook dat je tijdens het spel niet afhankelijk bent van een persoon die een volgende opdracht in gang dient te steken.

Maar nog veel belangrijker vinden we het, dat dit volledig achter de schermen gebeurt, en jullie zorgenloos  kunnen genieten van een totaalbeleving vol special effects en 4D- belevenissen.

Iedere dag streven we ernaar om de meest up to date technologie te gebruiken ten dienste van onze klanten.

Onze principes:

1. Safety first!

Veiligheid voor onze klanten is onze hoogste prioriteit!  Op geen enkel ogenblik mogen de deelnemers enig gevaar lopen voor, tijdens of na het spel.  De volgende voorzieningen werden getroffen:

  • Nooduitgangen:  het pand heeft verschillende nooduitgangen (2 per verdiep) die duidelijk aangeduid worden zodra een alarm geactiveerd wordt.

  • Noodverlichting: zowel de gemeenschappelijke delen, als de briefingruimtes, alsook de spelruimtes zijn allemaal voorzien van een jaarlijks gekeurde noodverlichting die toelaten om eenvoudig de nooduitgangen te vinden.  Brandalarm of stroompanne activeren onmiddellijk deze noodverlichting.

  • Rookmelders: zowel de gemeenschappelijke delen, als briefingruimtes, alsook de spelruimtes werden elk voorzien van rookmelders (geïnstalleerd door een erkend installateur) die een centraal alarm kunnen activeren.

  • Laagspanning: alle spelelementen en effecten worden aangedreven door een laagspanningsbron (5V of 12V) met beperkte ampèrages, daardoor is er geen gevaar voor elektrocutie.

  • Robuuste en veilige opstellingen: alle opstellingen werden uitvoerig getest op stabiliteit en robuustheid, zodat verwondingen bijna onmogelijk zijn.

  • Comfort:  goed spelcomfort is belangrijk en dus wordt elk van de kamers apart gekoeld of verwarmd.

2. Betrouwbare spelonderdelen en opdrachten

Alle opdrachten en het gehele spel worden geautomatiseerd met de nieuwste technologieën, voor een vlot spelverloop.

  • De spellen worden volledig automatisch gestuurd aan de hand van sensoren. De volledige spelhal telt een 50-tal kleine computers die met elkaar in verbinding staan en op elk moment de status kennen van de reeks opdrachten in de ruimte.  Dit gebeurt door middel van een gesofisticeerd netwerk van sensoren: de computers weten dus ten allen tijde welke opdracht succesvol is en wat er vervolgens moet gebeuren.  Een centraal PLC systeem dat ook gebruikt wordt in industriele automatisaties zorgt voor een 100% betrouwbaar en robuust systeem.

  • De volledige spelhal is voorzien van ongeveer 2km bedrading, allemaal netjes weggewerkt in de valse wanden, plafond of onder de vloer zodat je hier als bezoeker totaal niets van merkt.

3. Spelbegeleiding

  • Het spel wordt steeds begeleid door een spelbegeleider die mee aanwezig is in de ruimte. Hij of zij kan tips geven indien nodig, maar kan ook interventies maken indien zich een onveilige situatie zou voordoen.

 

©2017 by Citypolis.

Citypolis is een project van Big Moose Projects BVBA BE0506803224

Alle opdrachten en het concept zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gekopiëerd of geïmiteerd worden.